Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Blue Generation project – Ημερίδα με θέμα “Επαγγέλματα στην Γαλάζια Οικονομία για τους νέους”

Το Δημόσιο ΙΕΚ Αιγάλεω και συγκεκριμένα η Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης  πάντα μέσα στις εξελίξεις , ακολουθώντας την ανάπτυξη της εποχής πραγματοποίησε ενημέρωση – ημερίδα με θέμα τα “Επαγγέλματα στην Γαλάζια Οικονομία για τους νέους”. Ένα πρόγραμμα εκπονημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ονομασία «Blue Generation Project». Η ημερίδα έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ΔΙΕΚ Αιγάλεω.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Blue Generation project διασυνδέει 40.000 νέους από την Ευρώπη με τη Γαλάζια Οικονομία. Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και οργανισμοί νεολαίας συνεργάζονται για να «συστήσουν» στους νέους 15 – 29 ετών τα «Επαγγέλματα της θάλασσας» στον παράκτιο τουρισμό, την αλιεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τις θαλάσσιες μεταφορές, την ωκεάνια ενέργεια, τη θαλάσσια βιοτεχνολογία και τη ναυπηγική.

 To Blue Generation προσφέρει:

− Ενημέρωση για τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρουν οι κλάδοι της Γαλάζιας Οικονομίας στην Ελλάδα

− Επαγγελματικό Προσανατολισμό (mentoring) από εμπειρογνώμονες σε κάθε τομέα

− Ευκαιρίες Εκπαίδευσης, Πρακτικής Άσκησης + Θέσεων Εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και συμμετοχής σε Διακρατικές Ανταλλαγές Απασχόλησης

Οι σπουδαστές των τμημάτων Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ημερίδα διαφορετική, μια ημερίδα προσφοράς ευκαιριών, εργασιακών διεξόδων, να παρακολουθήσουν και να συνδυάσουν την μετά ΙΕΚ εποχή με το εργασιακό όνειρο σε ένα ταχύτατα  αναπτυσσόμενο χώρο, αυτόν της θάλασσας. Ζούμε σε μια χώρα με αρκετή θάλασσα….ας το εκμεταλλευτούμε και ας πράξουμε αναλόγως.
 
Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Τερζιδακη Μαριαννα και Γρετση Μαριευη για την ενημέρωση και τις πληροφορίες που μας έδωσαν.

Παρακάτω παραθέτουμε πληροφορίες αναζήτησης για την εν λόγω ημερίδας.

 

 Website: https://bluegeneration.org

Πλατφόρμα Αναζήτησης Εργασίας και Εκπαίδευσης: www.bluegeneration.careers

Facebook: Blue Generation project

LinkedIn: Blue Generation project

Twitter: BlueGeneration_

Instagram: blue_generation_project