Συμμετοχή του ΔΙΕΚ Αιγάλεω στον 1ο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ρομποτικής & physical computing.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος εκπαιδευτικός διαγωνισμός ρομποτικής &physicalcomputingανοικτώ τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης 1 την Κυριακή 09 Ιουνίου 2019 !!!

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ανοικτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση υπό την αιγίδα του Οργανισμού ανοικτών τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) είχε πολλές και αξιόλογες προτάσεις κατασκευών ρομποτικής.

Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω ήταν εκεί με έργα από τα τμήματα ΤΕΠ. Με δυο αξιόλογα έργα το SmartHomeκαι το ScaryDetector!!!!Οι σπουδαστές, οι σπουδάστριες και οι καθηγητές τους (ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καθηγήτρια τους καΣάντραΤυροβολά) απέσπασαν πολύ κολακευτικά σχόλια από το σύνολο των συνυποψηφίων τους.

Οι συμμετοχές έθεσαν το πήχη πολύ ψηλά για τον επόμενο διαγωνισμό,για τον οποίο ξεκίνησε ήδη η αντίστροφη μέτρηση!!!

Το παρόν στον διαγωνισμό έδωσαν πολλοί καθηγητές , πλήθος κόσμου με κοινά ενδιαφέροντα στον τομέα της ρομποτικής, μαθητές, σπουδαστές και βέβαια ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Αιγάλεω κος Κυριακού Δημήτριος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, στους δικούς μας σπουδαστές και σπουδάστριες και στο σύνολο των ανθρώπων που έκαναν εφικτό τον διαγωνισμό αυτό. Ραντεβού του χρόνου!!!!!!!!! Καλό Καλοκαίρι με ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!

ΥΠΕΝΘΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ :

Οι ΤΕΠΒ2 συμμετέχουν στον διαγωνισμό με το project “SmartHome”

https://github.com/sugarsandra/tepa2

https://robotics.ellak.gr/robotics_participant/diek-egaleo-tep-v2-smart-home/

Οι ΤΕΠΒ3 συμμετέχουν στον διαγωνιμσό με το project “ScaryDetector”

https://github.com/sugarsandra/tepa3

https://robotics.ellak.gr/robotics_participant/diek-egaleo-scary-detector/

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ :

 

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://robotics.ellak.gr/  ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του  1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την φετινή σχολική χρονιά.

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και την ευρύτερη κοινωνία.

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στο https://robotics.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που  υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από  όλα τα σχολεία.

Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά.  Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας  και την υλοποίηση της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Στην Κατηγορία των Νηπιαγωγείων

Στην Κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων

Στην Κατηγορία των Γυμνασίων

Στην κατηγορία των Λυκείων

Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ

 

Στην Κατηγορία των IEK

  • Η ομάδαMosqIOTes του ΔΙΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με το έργο Fielduino
  • Η ομάδα Smart Home του ΔΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ  με το έργο Smart Home
  • H ομάδαScaryDetectorτου ΔΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ με το έργο ScaryDetector

Στην Κατηγορία των Ανεξάρτητων ομάδων

Απο τις ανεξάρτητες ομάδες μαθητών δημοτικού

Από τις ανεξάρτητες Ομάδες μαθητών Γυμνασίου

Από τις ανεξάρτητες ομάδες με μαθητές Λυκείου

  • Η ομάδα LabSTEMinatorsμε το έργο Terminator

 

Παιδιά από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ μεταξύ των οποίων εσπερινά σχολεία, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, εργαστήρια και ανεξάρτητες ομάδες ρομποτικής ακόμα και νηπιαγωγεία εργάστηκαν σε ομάδες και μέσω των ανοιχτών τεχνολογιών δημιούργησαν πρωτότυπα και καινοτόμα έργα.

Η Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλα τα παιδιά  και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό για την δημιουργικότητά τους, αλλά και γιατί με τις προσπάθειές τους χτίζουν μια ευρύτερη κοινότητα, με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.