Σεμινάριο με θέμα το «Έξυπνο Σπίτι – Τεχνικές εγκατάστασης» στο εργαστήριο Α1 των Αυτοματιστών

Πραγματοποιήθηκε στις  30/05/2019 στο εργαστήριο των Τεχνικών Αυτοματισμού σεμινάριο με θέμα το «Έξυπνο Σπίτι – Τεχνικές εγκατάστασης». Η εταιρεία που πραγματοποίησε την παρουσίαση με τον εκπρόσωπο της τον κο Σταμάτη Καραγιάννη ήταν η ΧΩΡΟΣ Α.Ε. Οι δραστηριότητες της εταιρείας ΧΩΡΟΣ Α.Ε. αρχίζουν με την εξειδικευμένη μελέτη κτιριακών εγκαταστάσεων & συμπληρώνονται με την προμήθεια επιλεγμένων προϊόντων αυτοματισμού από την παγκόσμια αγορά με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση του πελάτη.

Οι σπουδαστές από τα τμήματα Δ1 & Δ2 των Τεχνικών Αυτοματισμού καθώς και οι εκπαιδευτές τους παρακολούθησαν τον κο Σταμάτη Καραγιάννη διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας ΧΩΡΟΣ Α.Ε. να παρουσιάζει νέες τεχνικές στις εγκαταστάσεις «έξυπνων» σπιτιών, μέσα από γνωστά πρωτόκολλα όπως το KNX αλλά και νέα όπως switchΒΕΕ. Επίσης μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις και στο τομέα των προγραμμάτων SCADA και στην όλο και πιο πολύ λογική συστημάτων διαχείρισης και ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων, εμπορικών καταστημάτων, βιομηχανιών που χρησιμοποιούν BMS (Building Management System).

Πρακτικές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην Ελληνική και διεθνή αγορά με τεράστια επιτυχία και φέρνουν την άνεση και την ασφάλεια του μέλλοντος πιο κοντά στις καθημερινές ανάγκες μας.

Προϊόντα και υπηρεσίες, τις οποίες οι απόφοιτοι πια, σπουδαστές μας θα κληθούν να εφαρμόσουν, εγκαταστήσουν και παραμετροποιήσουν στους μελλοντικούς πελάτες τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Καραγιάννη για τον χρόνο που αφιέρωσε στους σπουδαστές μας και για τις πληροφορίες που μας παρείχε σε ένα τόσο πρωτοποριακό και ελπιδοφόρο κομμάτι των αυτοματισμών, το «Έξυπνο Σπίτι – Smart Home”!!!

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στα παρακάτω links :

http://www.horos.gr/index.html

http://www.switchbee.gr/

http://www.horos.gr/technical/technical.html