ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ INDELEX – SMART HOME

Οι σπουδαστές των τμημάτων Τεχνικών Αυτοματισμού του ΙΕΚ Αιγάλεω επισκέφτηκαν συνοδεία καθηγητών του τμήματος και του διευθυντή κο Κυριακού την έκθεση τεχνολογίας και έξυπνων συστημάτων (INDELEX expo – SMART HOME expo).

Οι σπουδαστές είχαν την μοναδική ευκαιρία να δούν εταιρίες πρότυπα για την Ελληνική βιομηχανία Ηλεκτρολογικού και Αυτοματιστικού υλικού. Εταιρίες όπως η ABB, …………..

Ήρθαν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, παρακολούθησαν παρουσιάσεις προιόντων αυτοματισμού, είδαν τις τάσεις των υλικών αυτοματισμού για το μέλλον και σε βιομηχανικό αλλά και σε οικιακό τομέα, πήραν έντυπο υλικό από τα προϊόντα, και γενικά προσομοίωσαν ένα πιθανό μέλλον με τους ίδιους σε μια τέτοια θέση βιομηχανίας ή σε μια θέση σαν ελεύθεροι επαγγελματίες του χώρου.

Οι σπουδαστές παρακολουθήσαν παρουσιάσεις επαγγελματιών του χώρου στους αυτοματισμούς κτιριακών εγκαταστάσεων στον εμπορικό και οικιακό τομέα, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την ασφάλεια εγκαταστάσεων, την πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγής ή την πλήρη αυτοματοποίηση της καθημερινότητας μας.

Γενικά, η επαφή με επαγγελματίες του χώρου τους έδωσε μια πρόγευση από την διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της αυτοματοποιημένης βιομηχανικής παραγωγής του μέλλοντος με την χρήση αυτοματισμών μέσω scada και ΗΜΙ εφαρμογές.