Επίσκεψη της Ειδικότητας “Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία” στην τουριστική επιχείρηση Yoleni’s

Στις 2 Aπριλίου 2019 το Β΄ εξάμηνο του τμήματος Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία επισκέφτηκε την τουριστική επιχείρηση Yolenis στο κέντρο της Αθήνας.

Οι σπουδαστές μας περιηγήθηκαν στην τουριστική επιχείρηση Υoleni’s που λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ελλάδα και στην Αμερική μέσω του e-shop από το 2013 και από το 2017 με έναν πολύ φροντισμένο χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιχείρηση προάγει την ελληνικότητα και τα προϊόντα της χώρας μας βασιζόμενη αποκλειστικά στη χρήση των νέων τεχνολογιών(μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικές εφαρμογές) στον εγχώριο και στον ξένο τουρισμό.

Ο κ. Γεωργιάδης, υπεύθυνος marketing, μας ξενάγησε σε αυτόν τον πολυμορφικό χώρο που αποτελείται από 6 ορόφους. Λειτουργεί  εστιατόριο, καφέ και παντοπωλείο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ecommerce που προωθεί δυναμικά στην τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σχεδόν μηδενικό κόστος τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών.  Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται συνεδρία, ειδικά σεμινάρια για τη μαγειρική ,την παραγωγή ελαιολάδου και οίνου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ολοκληρώνεται η δημιουργία ενός hostel με κύριο στόχο τις on line κρατήσεις .Σε συνδυασμό λοιπόν με τους υπόλοιπους χώρους ευελπιστεί να λειτουργήσει ως μια πρωτότυπη οικονομική ξενοδοχειακή μονάδα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, η οποία θα στηρίζεται αποκλειστικά στη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως νέους τρόπους προσέγγισης του πελατειακού κοινού.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν όλοι οι σπουδαστές μας.

Oι εκπαιδεύτριες

Γεώργα Αναστασία

Σταματοπούλου Αθανασία