Επίσκεψη των σπουδαστών του Β΄ εξαμηνου της ειδικότητας Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία στο Μουσείο της Ακρόπολης ,το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και δυο καταλύματα που προσφέρονται μέσω Αirbnb στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Στις 6 Μαρτίου 2019 το Β΄ εξάμηνο του τμήματος Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης ,το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και δυο καταλύματα που προσφέρονται μέσω Αirbnb στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Αρχικά οι σπουδαστές μας επισκέφτηκαν το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Διονυσίου Αεροπαγίτου. Η υπεύθυνη του γραφείου μοίρασε στους μαθητές μας τουριστικούς οδηγούς της Αθήνας  και έδωσε μερικές πληροφορίες για την αποστολή του ΕΟΤ, η οποία είναι να ενισχύσει την αξία του Ελληνικού Τουρισμού σε συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού .

Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς στις 6 Μαρτίου ήταν η συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Είδαμε από κοντά όλα τα εκθέματα του μουσείου κα θαυμάσαμε για άλλη μία φορά τον πολιτισμό μας με τα υπέροχα δημιουργήματα του.

Κατόπιν επισκεφτήκαμε δυο νεοκλασικά κτίρια του 1915 που βρίσκονται στην Πλάκα και πιο συγκεκριμένα στα Αναφιώτικα και στο Θησείο.Οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν πως λειτουργεί η ενοικίαση και οργάνωση  μιας εταιρίας Airbnb.Είδαμε από κοντά τους φροντισμένους χώρους των σπιτιών , τα οποία πρέπει να τηρούν κάποιες προδιαγραφές, προκειμένου να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις απαιτήσεις των ενοικιαστών.

Η επίσκεψη στους συγκεκριμένους χώρους  πρόσφερε  πληθώρα πληροφοριών στους σπουδαστές πάνω  στο σύγχρονο τρόπο λειτουργίας  ενοικίασης και διάθεσης τουριστικών καταλυμάτων στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας  μέσω Airbnb, που αποτελεί ένα από τα πιο προσοδοφόρα εισοδήματα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ταυτόχρονα διεύρυναν τις γνώσεις τους για τη λειτουργία και τη χρήση τωνΝέων Τεχνολογιών στην υπηρεσία  του τουρισμού.

Στην επίσκεψη συμμετείχε το σύνολο των σπουδαστών της τάξης και οι εκπαιδευτικοί.

Με εκτίμηση,

Γεώργα Αναστασία

Σταματοπούλου Αθανασία