ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019B – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι εγγραφές γίνονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς, μετά από προκήρυξη που βγαίνει τον Αύγουστο και με τις αιτήσεις να γίνονται ηλεκτρονικά στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Δίδακτρα δεν υπάρχουν στα ΔΙΕΚ.
Στο http://www.iekaigal.gr/planetiek/ μπορείτε να δείτε τις ειδικότητες που υπήρχαν για το 2018-19.
Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω , όπως και όλα τα ΔΙΕΚ κάνει εγγραφές σπουδαστών τον Οκτώβριο κατόπιν προκήρυξης που βγαίνει τον Αύγουστο. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και η διάρκεια είναι 2,5 χρόνια από τα οποία 2 χρόνια θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και 6 μήνες πρακτική άσκηση. Τα μαθήματα κάθε ειδικότητας φαίνονται στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ και η διάρκειά τους είναι 20 ώρες την εβδομάδα. Σε όλα τα ΔΙΕΚ τα μαθήματα συνήθως ξεκινούν 15:30 και λήγουν 21:15. Το πρόγραμμα για το κάθε τμήμα διαφέρει και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εργαστηρίων. Σπουδαστές ή απόφοιτοι ΑΕΙ μπορούν να σπουδάσουν στο ΔΙΕΚ. Φέτος το 15% των σπουδαστών μας ήταν φοιτητές ή απόφοιτοι από ΑΕΙ που ήθελαν να σπουδάσουν κάτι που τους ενδιέφερε. Η διαδικασία είναι η ίδια με τους αποφοίτους Λυκείου και θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το απολυτήριο Λυκείου που έχετε.

Οι ειδικότητες που πρότεινε το ΔΙΕΚ Αιγάλεω για το Α’εξάμηνο (μετά από τον ορισμό από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. σε 8 στις ειδικότητες που μπορούν να προταθούν), είναι:

1.Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Design Development/ Video Games) 3 τμήματα
2.Τεχνικός Η/Υ 2 τμήματα
3.Τεχνικός Αυτοματισμών 3 τμήματα
4.Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων & Ποτών 3 τμήματα
5.Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Αρχιμάγειρας – Chef) 4 τμήματα
6.Τεχνικός Θέρμανσης , Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου 2 τμήματα
7.Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων 2 τμήματα
8.Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) 1 τμήμα

Περισσότερες Πληροφορίες θα υπάρχουν με τη προκήρυξη που θα βγει τον Αύγουστο του 2019.