Επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας “Τεχνικός Αυτοματισμών” στο αμαξοστάσιο Σεπολίων του υπόγειου σιδηροδρόμου της Αθήνας.

Την Τετάρτη 02 Μαΐου 2018 τα τμήματα των Αυτοματιστών επισκέφτηκαν το αμαξοστάσιο Σεπολίων του υπόγειου σιδηροδρόμου της Αθήνας καθώς επίσης και το κέντρο ελέγχου.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την λειτουργία του σιδηρόδρομου, τις τεχνολογίες που υπάρχουν πίσω από την πιστή τήρηση των δρομολογίων, να δουν τεχνολογίες αιχμής στο κλάδο τους και να ενημερωθούν από εργαζόμενους «πεδίου» για τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Οι σπουδαστές κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης επισκέφτηκαν χώρους όπως ένας υποσταθμός μέσης τάσης (είδαν το κομμάτι του ισχύος, τους αυτοματισμούς, τους πίνακες χαμηλής, τα σφάλματα κ.α.), επίσης είδαν την ευλαβική τήρηση των κανόνων ασφαλείας, έπειτα μετέβησαν σε ένα εργαστήριο όπου γίνονται οι επισκευές και τους παρουσιάστηκε η μεθοδολογία επίλυσης βλαβών.

Στο τελευταίο μέρος της επίσκεψης, παρουσιάστηκε στους σπουδαστές η καρδιά του συστήματος του ΜΕΤΡΟ Αθηνών , το κέντρο ελέγχου λειτουργίας. Όλες οι τεχνολογίες που τους παρουσιάστηκαν προηγουμένως,  «έτρεχαν» στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Έτσι οι σπουδαστές είδαν ολοκληρωμένα τις βασικές αρχές λειτουργίας του τεχνικού τμήματος και την λειτουργίας.