Επίσκεψη στο Μουσείο του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» από τους σπουδαστές της ειδικότητας των Στελεχών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

ι σπουδαστές της ειδικότητας των Στελεχών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του ΔΙΕΚ Αιγάλεω πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός»,για το μάθημα της Μικροβιολογίας.

Το Μουσείο περιέχει 1660 κέρινα προπλάσματα αφροδισίων και δερματικών νόσων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις αρχές του 20ουαιώνα ως εκπαιδευτικό υλικό και αποτελούν μάρτυρα δερματολογικής εικονογραφίας, αναδεικνύοντας τη συνεργασίας της τέχνης με την επιστήμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προπλάσματα ήταν το κύριο μέσο διδασκαλίας για τους φοιτητές της ειδικότητας και εξακολούθησαν να δημιουργούνται έως το 1958, καθώς η φωτογραφία δεν αντικατέστησε αμέσως τις τεχνικές τους.

Οι σπουδαστές μας ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκαν για τη σημασία της πρόληψης, αλλά και έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης των δερματικών παθήσεων, μολυσματικών και μη.

Η επίσκεψη προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αγωγής υγείας που είναι επιβεβλημένη για όλους τους σπουδαστές και ιδιαίτερα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, οι οποίοι θα πρέπει να ενστερνιστούν τις αρχές της Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας, μια και θα υπηρετήσουν τον τομέα της Σίτισης.